KAREL DOING : GROUP-PORTRAIT 1
URBAN VIDEO LOUNGE
 
HISTORY
 
open from 12u to 17u
URBAN ESPRESSO BAR
 
 

29.11.2005 - 31.12.2005

Groepsportret 1
Filmmaker en beeldend kunstenaar Karel Doing maakte een levendig, en tegelijk verstild groepsportret in de Urban Espresso Bar met medewerking van het personeel. Via kleine ingrepen in beeld en geluid krijgt het portret een geheimzinnige en vervreemde werking. Het is dag en nacht tegelijk, en onder is net als boven, maar dan net even anders. Ontdek het geheim, en fluister het in het oor van je naaste.

Karel Doing werkt met film, video en digitale media. Zijn werk wordt vertoond in een variabele context. De uitnodiging om een werk voor de sub-urban video lounge te maken stimuleerde hem om te starten met een nieuwe serie.

Group-portrait 1
Filmmaker and visual artist Karel Doing has portraited the personnel of the Urban Espresso Bar. The result is both lively and calm. With minor interventions in image and sound the portrait becomes mysterious and alienating. A day and a night simultaniously, and upstairs is similar to downstairs, with a slight twist. Discover the secret and whisper it in the ear of your neighbour.

Karel Doing works with film, video and digital media. His work is shown in a variety of contexts. The invitation for presenting a work in the sub-urban video lounge stimulated him to start a new series.